Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да ће следеће недеље преселити министарство у Грделичку клисуру, где се завршава деоница ауто-пута на Коридору 10.

Михајловић је истакла да је завршетак Коридора 10, односно ауто-пута кроз Грделичку клисуру, најзначајнији инфраструктурни пројекат Србије у последњих неколико деценија, напоменувши да ће Србија са завршеним Коридором 10 бити много другачија од ове која је данас.

И за мене као ресорну министарку нема природнијег места од места на коме се овај пројекат тренутно завршава. Читаве наредне недеље моји сарадници, државни секретари, помоћници министра и ја бићемо у Грделичкој клисури, тамо ћемо бити и смештени и читаво министарство биће измештено на Коридор 10, јер за нас нема важнијег посла од тог, поручила је Михајловић.

Она је нагласила да и својим 24-часовним присуством на Коридору 10 жели да покаже колико је Влади Србије значајан завршетак овог пројекта.

Чинимо огромне, надљудске напоре да до краја године пустимо за путнички саобраћај ауто-пут кроз Грделицу. То је жеља свих нас, то је жеља свих радника и фирми које изводе радове. И није лако, има проблема, не желим да кријем, али баш зато желим и да, колико год могу, сву своју снагу уложим у њихово решавање како бисмо завршили овај историјски посао. Желим и да сви виде колико је грађевински тешка ова траса, али и како импресивно изгледа све што је до сада урађено, навела је Михајловић.

Потпредседница Владе је нагласила и да лично, на самом градилишту, жели да се увери у сигурност и безбедност овог ауто-пута.

Баш зато што је реч о једном од најтежих градилишта у овом делу Европе, за мене је безбедност свих који буду користили овај ауто-пут од највеће значаја. Зато желим да са стручњацима обиђем све деонице у Грделици како бих се и лично уверила у безбедност ове деонице. Ниједан метар ауто-пута неће бити отворен уколико није 100 одсто безбедан, рекла је потпредседница Владе.

„Српска стварност“ / владасрбије.рс

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here