Mesto za reklamu

Према упутству за припрему буџета за 2019. годину запослени у јавном сектору следеће године могу очекивати увећање плата од седам до 12 одсто, објавило је данас Министарство финансија.

05.11.2018.

Највеће повећање у 2019. Години могу очекивати здравствени радници и то 12 одсто медицински и стоматолошки техничари, а увећање од 10 одсто доктори.

За службенике Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције (БИА) и Министарства одбране предвиђено је повећање плата од девет процената.

Исти проценат повећања планиран је и за запослене у основим и средњим школама и у установама високог образовања, али и радницима социјалне заштите.

Увећање од 8,5 одсто могу очекивати запослени у Пореској управи и Управи царина, док ће други запослени у јавном сектору, према пројекцијама Министарства финансија, имати седам одсто повећања плата.

Такође, у 2019. основица за обрачун и исплату плата судија исплаћиваће се 70 одсто из извора прихода буџета, а 30 процената из прихода остварених по основу наплате судских такси које припадају правосудним органима.

,,Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here