Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Запослени у Ректорату Универзитета у Београду остали су јутрос испред зграде, јер су студенти из покрета “Један од пет милиона” одузели кључеве портиру и закључали се у згради.

Ректорка УБ, проф. Иванка Поповић, каже за Танјуг да су студенти јутрос око 5.30, када је портир откључао зграду да уђе хигијеничарка, “искористили прилику и одузели му кључеве од зграде”.

“Запослени су испред Ректората, студенти су у Ректорату. Данас Ректорат неће радити, студенти су окупирали зграду”, навела је она.

Додала је да ће запослени у Ректорату своје дужности обављати изван просторија Ректората, али зграда Ректората неће радити.

У међувремену се огласио и Ректорски колегијум саопштењем у којем истиче да је улаз запосленима у Ректорат онемогућен упркос јучерашњем разговору Ректорског колегијума са студентима и издавања саопштења, у складу с њиховим захтевима.

“Овим је угрожено право на рад 70-ак запослених, али и нормално функционисање Универзитета у Београду, који има више од 100.000 студената и преко пет хиљада наставника”, каже се у саопштењу Ректорског колегијума.

Иако је дошло до радикализације активности студената који бораве у Здању, Ректорски колегијум је спреман да даље разговара о темама које су у надлежности Универзитета у Београду, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here