Mesto za reklamu

Предајом “Отворене књиге” овогодишњег почасног госта, Марока, наредном госту, Египту, завршен је 63. Међународни београдски сајам књига. Под слоганом “Радост читања”, окупио је око 500 излагача. Према првим проценама, на овогодишњој смотри књиге било је више од 193.000 посетилаца.

28.10. 2018.

Међународни београдски сајам књига званично је завршен свечаном примопредајом Отворене књиге, када је Њ.Е. Мухамед Амин Белхаж, амбасадор Краљевине Мароко, предао Отворену књигу Њ.Е. Амр Алгувејлију, амбасадору Арапске републике Египат у Србији. Арапска република Египат биће следеће године почасни гост Сајма књига.

Данка Селић, генерални директор Београдског сајма, рекла је да је овогодишњи Сајам књига одржан на више од 30.000 м2 изложбеног простора, да је на њему учествовало 980 излагача; у салама и на штандовима излагача реализовано је укупно 607 програма од чега је 73 програма било организовано од стране Београдског сајма књига, постављено је 10 изложби, а Сајам књига пратило је преко 1300 акредитованих новинара. Поред Сајма књига, посетиоци су имали прилику да посете и 49. Сајам образовања и наставних средстава и Медиа маркет. Она је истакла велику захвалност Министарству за рад, борачка и социјална питања, министру Ђорђевићу и помоћници министра г-ђи Барошевић на организацији сајма Једнаки, као и на помоћи око реализације пројекта да све хале Београдског сајма буду доступне особама са инвалидитетом.

Иван Карл, секретар за културу града Београда, захвалио се Њ.Е. Мухамеду Амин Белхажу и гостима из Краљевине Мароко на успешном представљању њихове књижевности и културе на Београдском сајму књига. „Следеће године настављамо утабаном стазом пријатељства. Краљевина Мароко је била прва арапска земља гост Београдског сајма књига, а за њом следи Арапска република Египат“ рекао је Иван Карл и захвалио Краљевини Мароко што је била гост 63. Међународног београдског сајма књига и Арапској републици Египат што ће бити гост следеће године.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here