1. 12.2018.

Прва седница чланова Председништва БиХ одржана је у седишту државног врха у Сарајеву, само уз заставу и грб БиХ, што је председавајући Милорад Додик оценио као седницу одржану на “коректан” начин.

Милорад Додик, који је раније инсистирао да се у дворани у којој се одржавају седнице обавезно постави застава Републике Српске, данас је новинаре позвао да након седнице дођу у његову канцеларију, у којој се, уз државну, налази и ентитетска застава.

Због сукоба око заставе у уторак су отказане планиране консултације с представницима политичких странака о именовању мандатара за састав Већа министара БиХ, подсећа Хина.

Додик је, иначе, новинарима рекао да је на компромис пристао јер је “схватио како је потребно решити нека питања”, али је најавио да ће у државном парламенту покренути питање измене закона о застави БиХ.

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак објавио је данас на својој Фејсбук страници да организује наградну игру у којој је потребно уочити заставу Републике Српске на фотографији са данашње седнице Председништва БиХ.

“Прва особа која уочи заставу Републике Српске и заокружи је на слици са данашње седнице Председништва БиХ добиће новчану награду од 1.000 конвертибилних марака. Игра почиње сад”, поручио је Црнадак.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here