Mesto za reklamu
  1. 02.  2019.

Председник Алесандар Вучић рекао је у Панчеву да је, обилазећи Јужнобанатски округ видео шта је урађено, али и шта је још могло бити урађено. Подсетио је да је отворено 180 фабричких погона, а да би волео када би у наредне четири године могао још 100 да отвори. Премијерка Ана Брнабић каже да у Србији нема више политике од данас до сутра. Политика заједништва нема алтернативу, поручио је грађанима председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Вучић је, у обраћању грађанима који су испунили централни градски трг у Панчеву, указао да је данас у том округу видео шта је урађено, шта још треба, те да је са сарадницима већ правио планове за будућност.

Вучић је нагласио да је поносан што ће крајем априла отворити фабрику ЗТФ, најбољег немачког компонентнаша, који ће запошљавати велики број људи.

“То је оно на шта сам поносан. Фабрика ће донети много новца Панчеву, запослиће много људи. Видећете за 10 година када неки други буду говорили о стању, да ће се многи сетити и рећи да је ово за време Вучића урађено”, казао је председник.

Рекао је да је, свуда где је био, обилазећи погоне фирми, које је ова власт довела да улажу у Србији, као што је фабрика печурака у Ковину, чији је власник из Индонезије, видео запослене, који и поред тешког рада неће да кажу да им је тежак рад.

Вучић је истакао да ће сада морати да се ради на томе да немамо само радно интензивне, већ и капитално интензивне инвестиције.

Недостаје нам још један погон у Опову, један у Ковину, једна мало већа фабрика у Вршцу, rekao је Вучић. Подсетио је да је у протеклих пет година отворено 180 фабрика у Србији. “Волео бих када бих могао још 100 да отворим у наредне четири године”, закључио је председник.

О Косову

Председник Вучић је поновио да ће бити много тешко око Косова. “Не могу да вам говорим као други, јер нисам лажов, али ћемо радити заједно”, поручио је и додао да ће Србија увек покушавати да направи компромис са Албанцима, уколико они укину сумануте таксе. Свестан је, каже, са чиме се грађани суочавају.

“Стојанка у Вршцу ме је данас преклињала да узмем њено писмо. Узео сам, отворио сам га – каже: Немамо ниједну плату, већ 12 година живимо од моје пензије, ако можете сина или ћерку да ми запослите..”, написала је она, а председник упитао како онда може да буде задовољан, те констатовао да мора још више да се бори.

Вучић каже да Србији треба још компанија, али да оне морају да имају сигурност.  “Свака врста игре са изазивањима нестабилности угрожава наш пут у будућност”, рекао је Вучић.

Грађани у Панчеву током обраћања Вучића

Поновио је да Србија неће уводити санкције Русима, као што ће увек и сваком другом да каже да смо на европском путу.

“Да водимо своју политику, политику Србије, јер само смо Србији дужни и никоме више”, подвукао је председник.

Проблем оних који мисле да је народ забораван је у томе што морамо да се бавимо државним питањима, и немамо много времена, па зато мисле да свака лаж може да прође.

“Данас сам у сваком месту у ком сам био имао 1.000, 2.000, недге 3.000 људи. Они то не могу ни у Београду некад да скупе, а не у малим местима”, рекао је Вучић. То, како каже, значи да народ одлично разуме каква је политика потребна – озбиљан, одговоран, марљив рад.

Истакао је и да ће пољопривредници поред различитих врста субвенција, где добијају до 60 одсто за набавку нових трактора, моћи поново да добијају и субвенције за гориво.
Вучић каже да ће влада већ за два месеца моћи да обавести пољопривреднике да се поново уводе субвенције за гориво.

Нагласио је да се те субвенције уводе из остварених прихода, а не задуживањем државе и да је то пример одговорне власти. “Тако ради одговорна власт, увећава права, примања, плате и пензије, али не руши државу”.

Брнабић: Грађани више не живе од данас до сутра

Грађанима се у Панчеву обратила и премијерка Србије Ана Брнабић која се поручила да се у Србији више не води политика од данас до сутра, као што ни грађани више не живе од данас до сутра, а да су промене које су до тога довеле почеле 2014. године, када је садашњи председник Србије Александар Вучић постао премијер.

Aна Брнабић се обраћа грађанима у Панчеву

Брнабић је подсетила да је кампања на иницијативу председника “Будућност Србије” започела у Врању, где је на скупу грађанима Пчинског округа казала колико је до 2014. године земља била девастирана и колико су је згазили они који су до тада били на власти.

“Сваки дан могу да наводим примере колико их ништа није занимало, колико их није занимала, као ни грађани, колико их нису занимале болнице, школе, путеви, да ли млади одлазе и да ли породице имају будућност. Све је то почело да се мења када је Вучић постао премијер и када се видело да Србија може да побеђује и да се такмичи са најбољи, као и да има потенцијал да побеђује најбоље”, казала је премијерка.

“Поносни смо што радимо за наше грађане, не постоји већа част од тога, желимо да видимо Србију која побеђује. Будућност Србије није политика линча, вешала нису слика Србије, увреде нису речника Србије, а претње нису манир. Будућност Србије је да радимо, стваримо, верујемо, побеђујемо, а то можемо само ако наставимо као до сада да дајемо све од себе и да радимо заједно”, закључила је Брнабић.

Мировић: Политика заједништва и јединства нема алтернативу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић поручио је на скупу у оквиру кампање “Будућност Србије”, да политика заједништва и јединства, чији је најзначајнији представник председник Србије Александар Вучић, нема алтернативу и да представља будућност Србије, као и да даје резултате.

Мировић је рекао да су до 2016. године у Војводини на власти били они који су изазивали сукобе са владом на републичком нивоу и да је било потребно да се то промени и доведе нова енергија.

“Симбол те промене и победе је садашњи председник Србије. Останите овде, Србија је наша мајка, борићемо се заједно, уз ваша срца бићемо много снажнији”, рекао је Мировић окупљенима на централном тргу у Панчеву.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here