Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

У ковид болници у Батајници у последњих пет дана битку са коронавирусом изгубило је петоро младих невакцинисаних, од којих је најстарији имао 26 година, а нису имали придружене болести, изјавила је директорка те здравствене установе Татјана Аџић Вукичевић.

Татјана Аџић Вукичевић је за Танјуг рекла да је ситуација у болници веома тешка и забрињавајућа, наводећи да сада у тој здравственој установи, у односу на почетак лета, има чак до 20 пута више болесника.

“У болници има више од 800 људи, 86 је у јединицама интензивне неге, од којих је 60 интубирано и налазе се у најтежем могућем клиничком стању”, рекла је докторка Аџић Вукичевић.

Додала је да су остали пацијенти у јединицама полуинтензивног лечења, на којима је нешто мање од 10 одсто вакцинисаних.

Она наглашава да се сви вакцинисани опораве и да су у знатно лакшем стању.

Повећан број заражених ковидом вероватно је последица окупљања и прослава, каже директорка ковид болнице у Батајници.

Истакла је да су то пацијенти који су боравили код куће у јако тешком клиничком стању и са високом температуром, а нису се јавили на време лекару.

Додаје да је и стопа смртности сада два пута већа него у претходним таласима, наводећи да је то последица новог делта соја и слабијег одзива за вакцинацију.

Како наводи, на дневном нивоу сада има минимум 60 пријема, а јуче их је било 74.

“Сваки дан имамо између 30 и 40 отпуста”, додала је Аџићева.

Навела је да готово да нема празних постеља, те да ковид болница у Батајници има и једну породиљу и три труднице.

“Оне се породе у другим здравственим установама, у ковид одељењима и одмах по порођају долазе код нас”, рекла је Аџићева.

Каже и да у тој здравственој установи нема пацијената који су већ прележали коронавирус.

У ковид болници у Батајници ради хируршка сала за све операционе процесе, у случају инфаркта, као и коронарографије, а уграђују се и стентови, наводи докторка Аџић Вукичевић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here