Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Од поноћи у Аустрији је на снази нови режим уласка у земљу, према коме, без карантина, могу ући само они који испуњавају посебне услове или су примили бустер дозу вакцине.

Према новој уредби у земљу могу ући само особе које имају сертификат о вакцинацији или излечењу од ковидa 19, али негативан пи-си-ар тест не старији од 72 сата. Они који су примили бустер дозу вакцине против коронавируса ослобођени су тестирања пи-си-ар тестом.

Ко у Аустрију улази без пи-си-ар теста, а није примио бустер дозу мораће у десетодневни карантин. Карантин се може прекинути тек након пет дана изолације негативним пи-си-ар тестом урађеним у Аустрији.

Уз то, за оне који не испуњавају услове за улазак у земљу без карантина, морају да се електронски региструју уочи путовања.

Од те мере ослобођене су само труднице и особе које из здравствених разлога не могу бити вакцинисане, а за то морају поседовати лекарски атест. Такође постоје и специјална правила за децу. Наиме, деца испод 12 година изузета су од тих мера, и она морају у карантин и регистровати се електронски ако одрасла особа са којом путују мора у изолацију.

Такође постоји и изузетак за прекограничну радну снагу за коју важи и даље “3Г” правило, при чему у земљу могу ући само вакцинисани, излечени или негативно тестирани.

„Српска стварност“ / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here