Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Након што је коначно узео злато са америчком репрезентацијом на великом такмичењу, урадвиши то на Играма у Токију, Грег Поповић је рекао да ово био турнир са највећом одговорношћу за њега у досадашњој каријери.

Након седмог места на Светском првенству у Кини, и прилично бледе игре његовог тима у припремама за Олимпијске игре, репутација Грега Поповича /енгл. Gregg  Popovich / била је на испиту.

На почетку турнира прослављени селектор и тренер је доживео нови снажан ударац, када је његов састав поражен од Француске.

Међутим, потом је уследила серија одличних резултата, односно само победе и на крају се све завршило на најбољи могући начин – победом у финалу олимпијског турнира, и то баш против Француске – 87:82.

Након коначног тријумфа са државним тимом САД, селектор Поповић није крио задовољство, али и осећај олакшања.

“Ово је највећа одговорност коју сам икада осећао. Одговорност је била огромна и осећао сам је сваког дана, и то већ неколико година. Али се зато сада осећам прилично опуштено. Радујем се што ћу се вратити у хотел и имати – нешто”, рекао је Поповић на конференцији за медије после финала, вероватно мислећи на флашу неког доброг вина.

Грег Поповић (енгл. Gregg  Popovich, 28. јануар 1949) је амерички кошаркашки тренер српског порекла, најпознатији као тренер Сан Антонио Спарса. Преузео је Спарсе 1996. године, и он је кошаркашки тренер са најдужим стажом од активних кошаркаршких тренера. Надимак по коме је познат “Коуч Поп” или просто “Поп”. Освајач је 5 НБА наслова са Спарсима.

Поповић је рођен у Ист Чикагу, 29. јануара, 1949. године, и српског је порекла и по оцу и мајци. Дипломирао је 1970. године на Војној академији. Наступао је четири сезоне на Академији и у сениорској години је био капитен и водећи стрелац тима.

„Српска стварност“ / Ј.С. /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here