Mesto za reklamu

12.02.2019.

Након донације манастиру Девине воде, чланови хуманитарне организације “28. јун” посетили су српске манастире у Метохији и саопштили да је тромесечни пројекат “Догодине у Призрену” најуспешнији и најамбициознији који су до сада спровели.

За три месеца ова организација је доставила петицију са 150.000 потписа Уједињеним нацијама и позвала на заштиту српске културне и историјске баштине на КиМ, подижући свест о дискриминацији према Србима на Косову и Метохији у Уједињеним нацијама, у Њујорку, Женеви и Бечу.

Доставили су новогодишње поклоне и храну материјално угроженој српској деци на Косову и Метохији и широм региона.

Генерална директорка организације “28. Јун” Снежана Димитријевић се захвалила свима који су помогли и додала:

“Овај пројекат показује да имамо инфраструктуру и могућност да сакупимо стотине хиљада долара и успешно доставимо помоћ најугроженијим Србима широм Балкана, све то у само неколико месеци. Такође, овим показујемо да можемо послати делегацију од до 30 људи у Уједињене нације, да можемо да организујемо догађаје у српским заједницама на целом свету и активирамо преко 150.000 Срба са јединственим циљем. Верујемо да је овај пројекат, до сада највећи невладин пројекат икада покренут са циљем помоћи Србима на Косову и Метохији, успешно утицао на друштвену свест кроз наш хуманитарни рад.”

Хуманитарна организација „28. јун“ је мултинационална организација која се бави хуманитарним, социјалним и филантропским радом. У мају 2018. године постала је прва хуманитарна организација са Западног Балкана којој је додељен посебан консултативни статус при Уједињеним нацијама. Основана је 2011. године, а регистрована 2012. године у Канади као непрофитна организација. Кроз различите пројекте који су реализовани прикупљено је више од 184 тона хуманитарне, медицинске и помоћи у ванредним ситуацијама у вредности од преко 6,1 милиона долара.

 „Српска стварност“ / Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here