Mesto za reklamu

03.07.2020.

До пресека у 10.00 часова, у последња 24 сата у Општој болници у Новом Пазару преминуло је још пет особа од последица изазваних вирусом корона, а тренутно је на респиратору један пацијент, саопштио је координатор те здравствене установе Мирсад Ђерлек.

У болници у Новом Пазару је хоспитализовано 205 пацијената позитивних на вирус корона, а у тој здравственој установи лече се и пацијенти из Сјенице, па је тако, према речима Ђерлека, та болница постала регионална.

“Здравствени радници су нам преуморни, али имамо и бројну родбину пацијената која је стално присутна. Молим све за стрпљење и спуштање тензија”, казао је Ђерлек и најавио да ће у болницу у Пазар данас стићи још 10 респиратора.

Такође, Ђерлек је најавио и да ће у току дана бити монтирана војна болница са 150 лежајева, са којом ће доћи 25 војних лекара и 15 техничара.

“Основаћемо и два шатора испред инфективног за тријажу са шест доктора. Мислим и убеђен сам да можемо да будемо мирнији у односу на претходни период”, поручио је Ђерлек.

За 24 сата преминуле три особе у КЦ Ниш и једна у Врању

Од јуче у 12.00 сати до данашњег пресека у исто време, односно за 24 сата, од последица вируса корона, преминуле су три особе у Клиничком центру Ниш и једна особа у Врању, речено је на конференцији за медије одржаној у Нишу.

У КЦ Ниш тренутно је на лечењу 154 пацијента са симптомима вируса корона који је потврђен код 75 пацијената.

Пет пацијената је у изузетно тешком општем стању и налазе се на респиратору.

Такође, како је речено, хоспитализовано је и десеторо деце, од којих је једно позитивно на ковид-19 и сви су у добром стању.

Током јучерашњег дана, са симптомима је примљено 28 пацијената, од којих је за 11 потврђено да су позитивни.

Помоћник генералног директора Клиничког центра Ниш Горан Станојевић навео је да је међу запосленима у КЦ тренутно ковид позитивно 12 лекара и осам медицинских сестара и техничара и да је до сада излечено 49 лекара, 59 медицинских сестара и техничара и двоје помоћних радника.

У две ковид болнице у Врању укупно је хоспитализовано 95 пацијената, од чега је 54 са потврђеним присуством ковида-19, а међу хоспитализованим нема деце зараженим вирусом, навео је Станојевић.

Како је навео, у ковид болници у Лесковцу укупно је хоспитализовано 69 пацијената, од којих 40 има корону, док је у ковид болници у Сурдулици тренутно хоспитализовано 35 пацијената, од тога 28 са вирусом.

Станојевић је нагласио да Клинички центар Ниш за сада има довољно људства и лекара и медицинских сестара и подсетио да је примљен 121 лекар и 89 сестара, те да уколико буде било потребе, КЦ има могућности да ангажује додатне лекаре и друго медицинско особље.

Подвукао је да је клиничка слика оболеле деце у блажој форми и да су они стабилно, ван животне опасности.

Станојевић је рекао и да се особље које има нека придружена обољења смешта у нековид систем.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here