Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије упутило је данас нови допис свим предшколским установама, основним и средњим школама у земљи.

„У складу са мерама донетим на састанку највиших државних званичника и представника свих надлежних институција, уз мишљење и сагласност еминентних епидемиолога, обавештавамо вас да се процес васпитно-образовног и образовно-васпитног рада обавља редовно, јер у овом тренутку сви релевантни показатељи не указују на потребу обуставе рада.

Ови показатељи прате се на дневном нивоу и реаговаће се у складу са пристиглим подацима.

Посебно напомињемо да је директор установе одговоран да се мере високог нивоа хигијене редовно спроводе у складу претходним дописом који је достављен 10. марта 2020. године. Санитарна и просветна инспекција интензивно ће спроводити надзор над установама у погледу реализације ових мера.

Потребно је родитељима скренути пажњу да се због безбедности њихове деце и безбедности других, обрате надлежним здравственим институцијама уколико примете било какве симптоме код деце који би могли да указују на присуство вируса. Телефони епидемиолошке службе за све информације су 064/ 894-5235 и 011 /268-4566.

Директори су дужни да воде евиденцију о броју деце, ученика и запослених који су одсутни из здравствених разлога и да на дневном нивоу извештавају надлежну Школску управу.

Све манифестације и приредбе у затвореном простору, које су планиране за више од 100 ученика се одлажу.

Не дозволити већа окупљања деце и ученика по холовима и ходницима за време одмора.

Такмичења и смотре ученика се не одлажу, већ је потребно да се ученици окупе на отвореном простору (школском дворишту и слично) и након тога их сукцесивно уводити по учионицама.

Екскурзије, настава у природи и друга путовања на територији Републике Србије, за сада, се не одлажу, с тим да се приликом реализације поштују све препоруке у погледу окупљања (до 100 ученика) и одржавања хигијене.

У функцији подршке реализацији утврђених мера, потребно је организовати и појачана дежурства запослених“, наводи се у допису.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here