Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Поводом обележавања 23. годишњице почетка НАТО агресије на СР Југославију званичници су положили венце.

Министар одбране Небојша Стефановић поручио је да никада више 24. март у Србији неће бити један обичан дан не само за Србију, већ и цео свет.

“То је дан који је не само симбол нашег бола, већ симбол неправде. Ужасне неправде која је учињена нашој земљи”, рекао је министар Стефановић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да се данас сећамо наших великих и храбрих хероја, који су своје животе дали за слободу и част отаџбине, као и злочина оних који су окупљени под кровом НАТО пакта организовали и починили најстрашније злочине на територији наше земље.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић поручио је да 23 године после злочина над нашим народом и државом, изврешном од стране НАТО-а, никада није јаснија и гласнија прича о томе шта смо као народ и држава претрпели.

Положени су венци и на спомен-обележје “Гласник са Стражевице”. Венце су положили председник Скупштине Србије Ивица Дачић и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.

Дачић је рекао да је ово дан са великим емоцијама, огорчењем и тугом, са чиме се суочавамо 23 године, а како време пролази, каже, туга и огорчење су све већи.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here