Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Поводом лажних вести о наводном упокојењу патријарха српског Иринеја, СПЦ је обавестила јавност да је, према званичном извештају конзилијума лекара који се стара о здрављу патријарха, његово стање неизмењено те да сматрају неодговорним и неморалним лажно извештавање. Председник Вучић вечерас на ВМЦ обишао патријарха.

„Сматрамо крајње неодговорним и неморалним овакво лажно извештавање и свесно обмањивање и узнемиравање целокупне јавности, чак и од стране појединих црквених личности, као и неких медија којима се до сада могло колико-толико веровати“, наведено је у саопштењу СПЦ.

Позвали су све да се помоле за здравље патријарха и да се о његовом здравственом стању информишу из званичних саопштења Конзилијума лекара и на званичној интернет-страници Информативне службе Српске православне црквe.

„Стални конзилијум лекара уз присуство лекара из Руске Федерације прегледом његове светости патријарха српског господина Иринеја, увидом у лабораторијске анализе учињене у току преподнева, закључио је да је јутрошње погоршање последица ковида 19 и да је здравствено стање његове светости патријарха српског господина Иринеја комплексно, али стабилно. О здравственом стању његове светости јавност ће бити и надаље извештавана“, објављено је на званичном сајту.

Из СПЦ је јутрос саопштено да је општег стања патријарха српског погоршано, после чега су поједини медији објавили да је српски патријарх Иринеј преминуо.

Председник Вучић вечерас на ВМЦ код патријарха

Председник Александар Вучић био је вечерас око 22.00 сата у Војномедицинском центру да види какво је стање патријарха Иринеја, потврђено је Т а н ј у г у  у његовом кабинету.

Лекари су председника обавестили да је његова светост и даље у веома тешком стању, на респиратору.

Председник Вучић и патријарх Иринеј неговали су, уз међусобно поштовање, веома добре, искрене и присне и званичне и личне односе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here