Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Грађевински радови на изградњи златиборске панорамске жичаре ушли су у саму завршницу, с обзиром да се монтажа опреме очекује у новембру, након чега креће пробни рад, пише “Политика”.

Скорашњем завршетку радова на златиборској “Голд гондоли”, грађевинском улагању Општине Чајетина од 13 милиона евра, чија је изградња почела августа 2017. доприносе и погодне временске прилике ове јесени.

Радове на захтевном терену изводи конзорцијум фирми чији је носилац МПП “Јединство”, а управо се уз надзор стручњака француске компаније “Помагалски”, која је испоручилац опреме за ову жичару, финализују послови на међустаници код Рибничког језера.

До 1. новембра, како наводи “Политика”, биће подигнут и последњи 36. стуб, док ће комплетни грађевински радови бити довршени до 10. новембра.

Предстоји монтирање опреме, која, између осталог, садржи и 55 модерних кабина са по 10 места за превоз 600 путника на сат, који ће из центра Златибора до Торника овим превозом стизати за двадесетак минута.

“Поставили смо анкер на међустаници, чиме су створени услови за монтажу сајле и завршну монтажу опреме гондоле”, изјавио је технички директор МПП “Јединство” Зоран Радибратовић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here