Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Признање “Златна лопта” најбољем тренеру Србије за 2021. годину Драгану Стојковићу Пиксију и фудбалеру Душану Тадићу уручено је данас на свечаности Фудбалског савеза Србије (ФСС) у хотелу Хајат.

Пикси је као селектор на маестралан начин одвео Србију на Мундијал у Катару и други пут у каријери, после 2016, проглашен за тренера године.

Најбољи играч је, трећи пут у каријери, капитен репрезентације Душан Тадић, један од најзаслужнијих за пласман на Мундијал, освајач трофеја са Ајаксом и човек који је ове године постао најбољи асистент у историји Холандије.

Специјално признање “Златни гол” добио је Александар Митровић, стрелац историјског гола у Португалији и најбољи стрелац у историји Србије.

За најбољу фудбалерку Србије проглашена је Јелена Чанковић, чланица шведског Розенгарда.

Стојковић: Привилегија је бити селектор репрезентације

Након уручења награде за најбољег тренера године у избору ФСС селектор фудбалске репрезентације Србије рекао је да је привилегија бити у тој улози.

“Ова година је била успешна за фудбал, репрезентативни и клупски. То је оно што враћа веру у фудбал”, рекао је Стојковић, који се потом захвалио Фудбалском савезу Србије што је добио поверење да буде селектор.

Тадић: Кад смо сложни све је могуће

“Стварно лепа година за мене на тимском и индивидуалном плану. Титуле, Лига шампиона и оно што је најбитније за мене пласман на Мундијал. Највећу захвалност дугујем вама, мистеру Стојковићу. Најбољи пример шта се деси кад ствар у своје руке узму креативни и интелигентни људи”, рекао је Тадић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here