Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Друштво новинара Војводине уручило је награде “Златно перо” тројици колега које су својим вишегодишњим ангажманом дале значајан допринос новинарству на српском језику. Овогодишњи добитници признања су Миодраг Илић, Гојко Раичевић и Зоран Шећеров, а повеље и златна пера уручена су им на свечаности у Архиву Војводине.

Први добитник “Златног пера” је Миодраг Илић, новинар, публициста, педагог, преводилац и драмски писац.  Миодраг Илић је оснивач и колумниста и нашег Портала „Српска стварност“.

У свом виешедеценијском раду, писао је позоришне критике, као и фељтоне, чланке и есеје о питањима културе, а као телевизијски аутор реализовао је више запажених документарних серија истраживачког жанра, од којих су две преточене и у књиге (“Медијске империје” и “Quo vadis, свете?”).

Снимајући документарне ТВ емисије, у 16 земаља интервјуисао је близу 150 истакнутих интелектуалаца, филозофа, научника и политичара, међу којима су Чомски, Бжежински, лорд Овен, Бил Клинтон, Лоренс Иглбергер и други.

Међу Илићевим публикацијама значајним за новинарску професију су књиге “Телевизијско новинарство”, “Рађање телевизијске професије”, као и фељтони “Атоми за живот или смрт”, “Игре кажњене смрћу” и други.

Обраћајући се у име награђених, Илић је поручио да је његова жеља да млади новинари не буду, како је рекао, “држачи микрофона и преписивачи текстова са интернета” већ да аутентичношћу, храброшћу и истином бране своју професију.

Други добитник признања ДНВ “Златно перо” је новинар из Црне Горе, из Подгорице, Гојко Раичевић. Трећи добитник “Златног пера” је спортски новинар Зоран Шећеров.

“Златна пера” уручили су председник и потредседник Друштва новинара Војводине, Петар Кочић и Жељко Савић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here