Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

У Чикагу је одржана премијера представе “Зона Замфирова”, у извођењу тамошњег Српског позоришта.

Један од интересантних елемената представе Зона Замфирова у Чикагу је што овога пута учествује и фолклорни ансамбл. Реч је о Дукатима и Бисерима, чији су чланови у више наврата на бини.

”Ово је први пут да играмо овако на бини, да смо део позоришне представе са урађеном сценографијом, играли смо са глумцима и одлично смо се допуњавали” – каже председница фолклорног ансамбла, Душанка Кангрга.

Главна улога, Зоне, поверена је Смиљани Недић, професионалној глумици из Бијељине која живи годину дана у Чикагу.

”Предивно, много ми је лепо што радим са овим људима. Завршила сам глуму и радим оно што волим и уживам у томе у сваком погледу. Откако сам у Америци, ово ми је прва представа”, каже Смиљана Недић.

Манета игра Јован Алексић.

”Мислим да се свима допало што је музика живо извођена и што смо имали сјајне играче из фолклорног душтва. Сцена је била сјајна и свеукупан утисак је морао бити одличан” -каже Алексић.

Глумци су задовољни ношњама које су за њих сашивене специјално за ову прилику.

”Мени је додељена Калина, девојка која пркоси Зони, јер Зоне, као главна улога, је у центру пажње. Постоје емоције између ње и Манета. Али, постоји још једна ту девојка која долази у тај Шефтели сокак да игра коло и на коју Мане такође обраћа пажњу”, истиче  Стефанија Ђокић.

Представу је уобличила и можда је најзаслужнија за велики успех представе редитељ представе Славица Петровић, која се појавила и у улози глумице.

„Веома сам задовољна представом  и целим уметничим тимом. Испунили су моја очекивања и оно што је најважније пубика је уживала оним што се дешавало на сцени. Српско позориште „Мира Сремчевић“ у Чикагу је свакако одушевило публику која је три дана узастопце испунила дворану у Скокију до последњег места. Хвала дивној публици за подршку коју су нам пружили ! Хвала од срца свим извођачима који су својим наступом, игром, музиком, песмом, глумом,  перформансом направили чаролију на сцени. Хвала од срца свима који су нам помогли да направимо велики позоришни и културни догађај за наше људе у Америци!Успех који је велики филмски и тв редитељ Здравко Шотра направио пре 15, 20 година са филмом Зоне Замфоирова за публику у биоскопу, чини се да смо ми поновили у позоришној дворани, а да је тако уверавају нас честитке оних који су нас гледали и уживали“ – пренела нам је своје утиске Славица Петровић глумица и рдитељ.

Своје задовољство није крила ни директорка Српског позоришта Чикаго Анкица Ратарац, која нам је само кратко рекла да се због задовоства људи који су гледали представу и који нису скривали своје моције и задовоство исплатио велики труд и енергија који су уложени да би представа била изведена.

На крају још рецимо да је захваљујући представи Зона Замфирова чикашко насеље Скоки неколико дана био у знаку Српског позоришта, Зоне и српског духа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here