Mesto za reklamu
  1. 02. 2022.

Атлетска дворана у Београду овог викенда поприште је борби најбољих атлетичара наше земље и домаћин Првенства Србије у дворани за сениорке и сениоре.

Највећа звезда српске “краљице спортова” и наша најупешнија репрезентативка Ивана Шпановић Вулета демонстрирала је сву лепоту и моћ којом располаже у овом спорту и дисциплини у којој се такмичи, скоку удаљ.

Навикла нас је на победничка постоља, рекорде, широк осмех у знак тријумфа, тако је било и данас на Бањици где је остварила скок од 6.85 м којим је још једном понела наслов најбоље у држави.

Ивана је по серијама скакала: 6.83 метара, 6.63 метара, 6.75 метара, 6.62 метара, преступ, 6.85 метара.

“Ово је моје прво такмичење након дужег времена, и с обзиром на то да је залет био краћи, задовољна сам резултатом. Фокус такмичења била је техника скока и у томе смо и успели”, истакла је Ивана.

Нашу златну атлетичарку, светску шампионку имаћемо прилику да гледамо у Штарк Арени од 18. до 20. марта када ће у Београду бити одржано Светско дворанско првенство у атлетици и где ће Ивана јурити ново злато.

Поред Иване, на Бањици се овог викенда за победничко постоље сениорског државног шампионата боре и наши репрезентативци коју су већ изборили норме за светско првенство у београдској Арени, али и они који су близу тог пласмана.

Одличан тренутак за проверу форме на месец и по дана пре старта планетарне смотре за коју су испунили норму искористили су Асмир Колашинац у бацање кугле резултатом 20.73 метара , Елзан Бибић на 1.500 метара са 3:45,12 и Маја Ћирић на 400 метара резултатом 53.40.

Близу норме налазе се Алекса Кијановић на 60 метара, Лука Трговчевић на 60 метара препоне, Милица Гардашевић и Лазар Анић у скоку удаљ.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here