1. 04. 2021.

Тренер најбољег тенисера света, Горан Иванишевић, открио је да би Новак Ђоковић до краја године могао да циља обарање рекорда Штефи Граф по броју недеља проведених на првом месту АТП листе (372), али да ће то да зависи од његовог здравља.

Ниједан тенисер није провео више недеља на врху светске ранг листе, него што је то Новак Ђоковић који је недавно надмашио рекорд Роџера Федерера од 310 недеља.

Сам Ђоковић је рекао да ће редуковати свој распоред наступа на турнирима у наредном периоду, како би се фокусирао на Гренд слемове, а његов тренер, Горан Иванишевић, верује да је свакако могуће да за око годину падне и општи рекорд у тенису који држи немачка тенисерка Штефи Граф.

„Уколико буде здрав, ако му ум буде чист онако како је био током Аустралијан опена, и ако буде знао шта жели, само небо је граница“, рекао је Иванишевић за тениски подкаст Ђоковића.

„Као што сам већ рекао, Штефи Граф и њене 372 недеље… Знате, све је могуће. Најважније је да је (Ђоковић) здрав, па ћемо видети шта ће се десити“, додао је он.

Најближи Новаковој позицији на АТП листи је руски тенисер Данил Медведев, који је такође изјавио да верује како је Србин способан да обори и рекорд Графове.

„Као прво, ово је невероватно постигнуће. Начин на који Новак игра, дефинитивно је способан да стигне до 400. недеље на врху. Ми ћемо се свакако потрудити да му то не дозволимо“, рекао је други тенисер света.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here