1. 01. 2021.

Председник парламента Ивица Дачић са председавајућим Спољнополитичког одбора Европског парламента Дејвидом Мекалистером, током следеће недеље требало би и оквирно да договори формат дијалога власти и опозиције. Разговор и дијалог треба да буде са свим странкама јер се овде разговара о изборним условима, рекао је за РТС Дачић.

Ивица Дачић каже да је важно рећи да је овај дијалог већ започет у претходном мандату парламента и да ће сада бити настављен.

“Тада је договорено да председник парламента и представник ЕУ буду копредседавајући тог дијалога. Треба дефинисати формат дијалога, од динамика до тема, и шта се очекује у наредном периоду”, рекао је Дачић.

Председник парламента каже и да поједине опозиционе странке имају нереалне захтеве и очекивања.

“Са опозиционе стране критикују да ја не могу да копредседавам јер сам део власти, па са киме они мисле да разговарају. Ово нису жеље и поздрави слушалаца и на погрешном су путу ако верују да ће добити прелазну владу без избора”, рекао је Дачић.

Према његовим речима из претходног дијалога је реализовано 80 одсто договореног.

“Не чека опозиција мој позив. Они шаљу документа европским званичницима а само две партије су се обратиле са жељом да учествују”, тврди Дачић.

Власт је спремна на дијалог, и то је већ показала у преходном мандату али како каже председник парламента неки не желе да седну за исти сто а део странака неће ни са представницима ЕУ.

“Разговор и дијалог треба да буде са свима без обзира да ли су за ЕУ или не јер се овде разговара о изборним условима. Нема чаробног штапића, не може празна врећа да стоји усправно, мора да постоји политика да бисте победили на изборима, рекоа је за РТС Ивица Дачић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here