Mesto za reklamu

24.07.2019.

Према писању словачких медија, два играча и тренер пореклом из Србије неће учествовати у утакмици у оквиру УЕФА Европске лиге између словачког клуба Слован Братислава и косовског фудбалског клуба Фероникели због упутства које су добили од српске владе.

Како се наводи у медијским извештајима играчи и тренер су обавештени од стране српских званичних институција.

„Играчи Александар Чаврић и Дејан Дражић као и тренер Владимир Раденковић поштују призив српске владе и неће учествовати нити у једној од две утакмице са КФ Фероникели“, наводи словачки СМЕ медиј цитирајући портпарола клуба Слован Братиславе, Томаша Шигерл.

Словачки клуб саопштио је да поштује одлуку својих играча и тренера.

„Јан Козак, актуелни тренер јуниорског састава Слована предводиће тим на утакмици у среду“, рекао је портпарол словачког клуба Томаш Шигерл, а преноси портал сме.ск.

Словачки медиј Спорт24 раније је објавио изјаву једног од играча из Србије, Александра Чаврића којег су интервјуисали путем телефона.

„Спреман сам за утакмицу, али заједно са Дејаном Дражићем и Владимиром Раденковићем ћу поштовати било каква упутства која долази од српске владе.“

Тренер Владимир Раденковић је званично помоћни тренер тима, но 19. јула из Слован Братиславе су најавили да ће Раденковић заменити тренера Мартина Шевела.

Словачка новинска агенција ТАСР цитирала је Раденковића који, позивајући се на упутства која је добио од српских власти говори: „Ово је веома специфична ситуација за мене. Тек сам сазнао јуче“.

Према писању ТАСР, Раденковић ће остати тренер тима али неће бити присутан током утакмице са Фероникелијем сада а ни касније на Косову.

РСЕ је током јучерасњег дана, на основу писања словачких медија, затражио информацију од кабинета премијерке Србије, Ане Брнабић да ли је из Владе Србије послато било какво упутство српским фудбалерима који играју за Слован у вези са утакмицом са косовским клубом.

До овог тренутка РСЕ није добио одговор.

Из Слован Братислава клуба дан раније су објавили позив навијачима да се на стадиону „уздрже од било каквих демонстрација на тему политичке ситуације везане за супарнички тим. Представници УЕФА-е су нас снажно упозорили да ће оштро и бескомпромисно казнити сваку политичку демонстрацију на штету нашег клуба и навијача“.

Прва утакмица у оквиру УЕФА квалификација игра се данас.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here