Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Министарство културе и информисања Владе Републике Србије саопштило је данас да су комесарка и Стручни савет за припрему наступа Србије на предстојећој 23. међународној изложби Тријенала у Милану 2022. године донели одлуку да нашу земљу на овој престижној манифестацији представља пројекат „Infinity of Structure“ ауторског тима, чији је носилац Иван Мангов.

Ова одлука донета је након спроведеног јавног конкурса, а узимајући у обзир критеријуме за вредновање пристиглих предлога пројеката предвиђених текстом конкурса.

Према мишљењу Комисије пројекат „Infinity of Ѕtructure” у потпуности је одговорио на постављене конкурсне задатке и критеријуме, који подразумевају уметничку вредност и аутентичност, идејну целовитост, промишљеност уметничке идеје у контексту опште теме Тријенала, уметничку и техничку разрађеност идеје, могућност реализације, као и буџетска усклађеност са реализацијом.

Поред Ивана Мангова, чланове ауторског тима чине професор Марко Лађушић, мултимедијални уметник, Александар Вац, керамичар, Марко Тодоровић, мултимедијални уметник и Дориан Јовановић, музичар.

Комисија је прегледала укупно 36 предлога, од којих су у најужи избор ушла три пројекта.

Комисија је радила у саставу: именована комесарка и в. д. директора Музеја примењене уметности у Београду Биљана Јотић и председник Стручног савета и редовни професор Архитектонског факултета у Београду Милорад Младеновић.

Чланови Савета били су историчарка уметности и уметничка директорка „Дрина галерије“ у Београду Наташа Радојевић, историчарка уметности и виша кустоскиња у Уметничкој галерији „Надежда Петровић” у Чачку Марија Радисавчевић и уметница и доценткиња на Факултету уметности у Косовској Митровици Универзита у Приштини Анђела Мујчић.

Такође, чланови су били и сарадник у Музеју науке и технике и предавач на Академији техничких струковних студија Београд Дејан Врачаревић, као и уметница и доценткиња на Факултету примењених уметности у Београду Јованка Станојевић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here