Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

У просторијама Саборне цркве Светог Саве у Њујорку половином јануара извршена је примопредаја парохије и црквено-школске општине које су поверене на духовно старање и привремено управљање патријарху Порфирију, саопштила је данас Српска православна црква.

Примопредаја је извршена од 14. до 18. јануара, а парохија и општина поверене су Порфирију до нормализације прилика што подразумева успостављање црквеног поретка и јединство међу парохијанима.

Примопредаја је изведена на основу одлуке Светог Архијерејског Синода од 21. децембра 2021, а парохију и Црквено-школску општину је, у име и са овлашћењем Епископа источноамеричког Иринеја, предао протојереј-ставрофор Александар Влајковић, архијерејски намесник вашингтонски.

У име патријарха записнички су парохију и Црквено-школску општину примили епископ канадски Митрофан и протојереј-ставрофор Велибор Џомић и архимандрит Никифор Миловић.

Изасланици Патријарха су током боравка у Њујорку служили у грчком храму Светог Елефтерија на Менхетну.

У саопштењу из кабинета патријарха наводи се да је верни народ обавештен о извршеној примопредаји, и позван да чува своју веру, идентитет и братску љубав у Христу Господу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here