Mesto za reklamu

17.03.2020.

Председник Александар Вучић је рекао да се предизборне радње за парламентарне изборе који су раписани 4. марта прекидају и да више не теку,  као и да више нема никаквих изборних блокова.

“То је договор данас и ја сам захвалан свим људима који су показали жељу да учествују на изборима. Имамо јединствен став по том питању. Избори за нас не постоје док се боримо са короном. Када се то заврши сешћемо заједно и договорити датум избора”, рекао је Вучић, на основу разговора са представницима изборних листа данас поподне.

Председник се вечерас састао с представницима политичких странака, а састанку су присуствовали и премијерка Ана Брнабић, председница Скупштине Маја Гојковић и генерални секретар Председништва Никола Селаковић.

Председник Вучић је рекао да се предизборне радње за парламентарне изборе који су раписани 4. марта прекидају и да више не теку,  као и да више нема никаквих изборних блокова.

“Ни о каквим датумима нисмо хтели да говоримо, то је једногласан став свих учесника данашњег састанка”, пренео је Вучић новинарима.

Када се заврши борба са овом највећом пошасти савременог света од Другог светског рата до сада, да се онда, како каже, посветимо политици и свему другом, а до тада тако нешто не постоји.

Ово радимо зато што је то наша обавеза, јер смо изабрани да заштитимо животе људи, рекао је Вучић.

Међу учесницима састанка били су председник СПАС-а Александар Шапић, председник ДСС-а Милош Јовановић, председник Нове странке Зоран Живковић, први на листи Уједињене демократске Србије Марко Ђуришић, председник СВМ-а Иштван Пастор, председник Странке слободе и помирења Муамер Зукорлић, председник ЛДП-а Чедомир Јовановић, председник Здраве Србије Милан Стаматовић и други…

Шапић је после састанка рекао Танјугу да нико због актуелне ситуације није потезао тему избора као нешто важно, наводећи да је констатовано да ће се они одржати када се за то стекну услови.

Он је напоменуо да нико није инсистирао на датуму избора, и подвукао да то није учинио ниједан представник ниједне странке.

Шапић је оценио да је атмосфера на састанку била изузетно озбиљна и одговорна, и да је позитивно изненађен колико су сви били свесности важности ситуације.

Како је оценио, дошао је тренутак да српски народ покаже јединство и да постоје важније ствари од унутарстраначких интереса.

Саговорници су уочи састанка оценили да је одлагање избора реалност.

Милош Јовановић из ДС С-а рекао је да ће избори који су заказани за 26. април морати да се одложе.

Оценио је да би све листе требало да имају једнак третман, али је и указао да ће свакако бити времена за одмеравање политичких снага, јер држава сада има пречих ствари.

Зоран Живковић из Нове странке рекао је да треба да се прекине с тешким изјавама и да се ради озбиљан посао у вези с епидемијом коронавируса, те да експерти треба „у том смислу да преузму причу“.

Како је рекао, „изборе, наравно, треба одложити“, а ванредно стање, по њему, треба да траје док траје пандемија по одлуци СЗО, и да после тога треба ићи у изборни процес.

Навео је да треба дати довољан рок за озбиљну кампању која, каже, неће угрозити ни здравље људи, ни демократске принципе.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here