Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је вечерас да је извештај ЕК о напретку Србије генерално позитиван и да је задовољна, али да су се у њему први пут појавиле “тенденциозно постављене информације”, односно политичка мишљења, зног чега је она, како каже, на њега реаговала како је реаговала.

Упитана шта ју је то толико насекирало, а што је поменуо и председник Србије Александар Вучић, Брнабић је као једну од ствари навела протесте за које се употребљава израз “свеобухватно мирни”.

“То је тенденциозно изостављање информација. То је неприхватљиво. Извештај поред препорука влади и друштву служи и чланицама ЕУ да их информише о томе шта се дешава и колико смо ми спремни да идемо ка интеграцијама. Када изоставите да је СзС намерно упао у Јавни сервис изоставили сте једну јако релевантну информацију и могућност да чланице ЕУ схвате природу СзС”, рекла је Брнабић за РТС.

Истовремено, она је упитала у колико европских земаља је неко упао у јавни сервис.

“Да ли мислите да је то мала и не тако важна информација, да је неко упао, ломио ствари и слично. Фабрици је рекао да се то подразумева под изразом свеобухватно мирни протести”, рекла је Брнабић.

Она је додала и да је извештај о напретку за парламент Србије констатовао да је председница скупштине иницирала дијалог са свим парламентарним странкама, али није нашао за сходно да управо те неке странке, од којих неке нису ни парламентарна група, нису прихватили ту иницијативу.

“Смета ми што се помиње СзС да бојкотује парламент који није ни парламентарна странка. Морала сам да реагујем да објасним грађанима Србије и чланицама да се овакве ствари не би дешавале”, рекла је Брнабић.

„Српска стварност“ /РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here