Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председник бошњачке Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић изјавио је данас пре почетка седнице Главног одбора странке у Сарајеву како верује да ће власт на државном нивоу БиХ бити формирана до краја месеца, ако, како је навео, не буде пуно условљавања.

Како преноси Клиx.ба, он је рекао да је међународна заједница ангажована на томе да се власт што пре формира и да се неће одустати од раније утврђених закона, принципа, и да унутар тога ваља тражити решење.

“Верујем да ће бити до краја месеца договорено, јер имамо приближене крајње ставове”, рекао је председник СДА, додавши како то не зависи од њих самих, односно да се нада да неће бити условљавања и тврдоглавости с друге стране.

Навео је како су преговори у току и да не може говорити о детаљима.

“Измене Изборног закона не смеју бити услов за формирање власти”, рекао је Изетбеговић, додавши да сматра да ће Хрватска демократска заједница (ХДЗ) одустати од тог услова.

На седници Главног одбора СДА ће бити изабрана руководства одбора, 17 преосталих чланова Председништва и генерални секретар странке.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here