Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Широм света хероји времена у коме живимо су несумњиво лекари и медицинско особље и то они који непосредно брину о угроженима од корона вируса. Они којима су они помогли најбоље знају колико су се за то жртвовали и због тога су им неизмерно захвални.

Болнице и привремено организовани смештаји за оне који су заражени корона вирусом све су пунији и све је више оних који траже помоћ лекара. Ти људи чине натчовечанске напоре да помогну онима којима је помоћ све потребнија. О подвигу тих људи медицинске струке најбоље говори порука коју нам је пренео наш пријатељ – истакнути филмски редитељ Мома Мрдаковић, прослеђујући нам поруку коју добио и која заслужује ширу пажњу.

Драги пријатељи, мој друг Слободан Ацковић – Ацко је прошаао кроз пакао Короне и хвала Богу преживео је захваљујући нашим лекарима и медицинском особљу које му је помогло. Замолио ме је да његово писмо захвалности пренесем својим пријатељима и ми то са задовољством чинимо.

Лекарима и медицинском особљу,

Оделење за нејасна фебрилна стања, тропске болести, изолацију и карантин

Инфективна.клиника Клиничког центра Србије

Поштовани,

Као васпитан и одговоран човек осећам потребу да Вам се обратим овим писмом захвалности.

Наиме, дана 21. Марта, око 20.00 часова довезен сам колима хитне помоћи у јако тешком стању у вашу клинику, са температуром од 40 степени , болом у плућима и општом малаксалошћу.

Након експресно урађеног прегледа дежурног лекара , урађеног бриса на ковид -19 , вађења крви и рентгена плућа, пренео сам дежурном лекару моје контакте и кретање у  последњих месец дана.Врло брзо стигли су и резултати крви и рентгена и констатована ми је јака упала плућа .На одељење Др Лавадиновића сам.примљен у 21.30, а терапија ми је дата већ у 21 и 45!!!

Сутрадан, пре визите у 10.00 часова ја већ нисам имао температуру???!! Др Лавадиновић ми је саопштила да сам позитиван на ковид – 19 и да настављамо са терапијом која је за кратко време дала фантастицне резултате. Након  још једне проведене ноћи и настављене терапије,  већ сутрадан 24. марта пребачен сам на наставак лецења у КБЦ Др Мисовић. код Ваше колегинице проф.др .Стефановић. .После неколико дана, 31. марта сам отпуштен из КБЦ Др Драгиша Мишовић са санираном упалом плућа и без трагова  Ковида – 19 вируса у организму,

Прошло је пар дана од како се опорављам у кућном амбијенту, па сам сада са мале временске дистанце сумирао боравак на Вашем одељењу. Немам речи да Вам изразим захвалност на свему што сте учинили за мене, за та три дана проведена код Вас, једном речју спасли сте ми зивот!!!! Дивим се Вашем знању, професионалности, пожртвованости за сваког болесника!!!! Када се сада присетим тих дана проведених на вашој клиници имам утисак као да сам се лечио у кући најближих рођака и да је комплетна родбина све учинила да се излечим и поново станем на своје ноге !!!

Не знам по ком критеријуму примате људе на посао у Вашу клинику, али имам утисак да код Вас раде само најбољи !!! Почевши од особља које води рачуна о хигијени на одељењу , па до  медицинских сестара и лекара!!

То све функционише и у овим најтежим условима као најбољи симфонијски оркестар!

Посто је Ваше комплетно особље у скафандерима и са заштитним маскама које смо и ми болесници носили, Ваша лица и Ваше осмехе нисмо могли да видимо, видели смо само Васе очи и то нам је било довољно.Ваши погледи су нам давали наду и снагу да прегурамо ту тешку болест!

Много ми је драго што сам се уверио да у мојој Србији , у мом Београду постоје људи Вашег знања,  најлепших људских особина и доброте коју несебично поклањате болесницима.

Имам утисак да када би се организовале неке Олимпијске игре у Вашој струци, Ви бисте сваки пут играли у финалу, а вероватно и много пута били најбољи!!

Фасциниран сам са свима Вама !!

Желим Вам свима много успеха у Вашем најузвиђенијем  послу који обављате и личну и породичну срећу сваком понаособ !!

П.С . Све што сам навео у овом писму пренео  сам и препричао свим рођацима и пријатељима који живе на свим континентима, свим мојим пријатељима у Београду ,Србији и региону , јер добар глас мора на далеко да се чује!!

Мој карантин од 28 дана истиче 28. априла и био бих Вам јако захвалан да ме позовете, уколико  су Вам потребни волонтери, како би Вам се барем мрвицом одужио за све што сте учинили за мене !

ВЕЛИКО ПОШТОВАЊЕ И ДУБОКИ НАКЛОН!!

Слободан Ацковић

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here