Mesto za reklamu

13.02.2019.

Косовски премијер Рамуш Харадинај спреман је да на дневни ред седнице владе стави питање суспензије такси на робу из Србије ако то неко од министра предложи, објавила је „Коха“.Међутим, неки ипак сумњају да ће се то догодити.

„Харадинај је, према важећим правилима, уставним овлашћењима и законом, до сада обрадио сва питања на дневном реду и наставиће са обрадом свих питања везаних за дневни ред“, изјавила је за „Коха диторе“ Доњета Гаши, Харадинајевa политичкa саветница.

Она је тако одговорила на питање да ли ће Харадинај дозволити доношење одлука на влади у складу са демократском процедуром, предвиђеним правилима на снази, ако неко од чланова владе покрене суспензију таксе на робу из Србије.

Ова информација уследила је након што су САД упутиле оштро писмо приштинским лидерима са захтевом да укину таксе Србији и БИХ и упозориле их да, док то не учине, односи са њима неће бити враћени на ранији ниво, а не искључују ни могућност преиспитивања других, а не само безбедносних облика сарадње са Приштином.

„Српска стварност“ / Коха диторе, Спутник /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here