Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Авион “Ер Србије” А320 вратио се у Београд са 142 путника из Стокхолма и Брисела, речено је Танјугу у тој српској авио-компанији.

Авионом, који је слетео нешто после 18.30 часова на београдски аеродром “Никола Тесла”, из Стокхолма је дошло 75 путника, а из Брисела њих 67.

Тим авионом су јутрос из Србије отпутовала 153 страна држављанина.

Још доста држављана Србије чека повратак у домовину:

На аеродромима широм света више нема држављана Србије. У Влади прикупљају све информације о људима који су се затекли у иностранству, а који би да се врате у Србију.

У Либији је тренутно готово 400 држављана Србије, који су на привременом раду у тој земљи. Највише оних који раде у нафтним компанијама и медицинског особља.

Њихов повратак и евентуална организација посебног лета, додатно отежава забрана миграција између градова. И њихове породице у Србији их чекају.

Тридесет грађана Србије вечерас креће из Бангкока ка Србији преко Букурешта. Ипак, тамо и даље остаје више од стотину грађана.

Кажу да мало летова што је остало не могу да плате јер се карте крећу од две до пет хиљада евра.

Претходне ноћи је њих 35 из Бангкока стигло на истанбулски аеродром. Дозвољено им је да остану у међузони две ноћи. Очекују да се сутра хуманитарним летом врате у Београд.

Након што је уведено ванредно стање због коронавируса, широм САД налазе се и српски ученици, који тамо завршавају трећи или четврти разред, али и они који су радили на крузерима, а остали су без посла. И њихов повратак је неизвестан.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here