Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

У ресторану такозваног косовског Парламента дошло је до физичког обрачуна представника две српске организације које имају посланике Милана Костића /Српска листа и Слободана Петровића /СЛС/. Поводом овог немилог догађаја огласили су се косовски премијер, председник и председник парламента. СЛС. О инциденту се огласила и полиција.

Посланик Слободан Петровић, председник СЛС тврди да је га је физички напао Милан Костић, саветник бившег министра пољопривреде у косовској влади Ненада Рикала.

Петровић је на конференцији за медије у косовској скупштини рекао да је до инцидента дошло када је отишао да попије кафу у једном од ресторана.

“Ту је био и Милан Костић, који је познат целој српској заједници по непримереном понашању, непрекидно покушава да дискредитује мене и моју странку на сваки начин, писањем лажних текстова. То није било довољно, већ је физички претио људима на недавним парламентарним изборима”, навео је Петровић.

Према његовим речима, Костић је сваки дан био у Грачаници и претио онима који су повезани са СЛС-ом.

Истиче се да је Петровић уз погрдне речи Костића погодио у главу мобилним телефоном и том приликом га повредио.

Српска листа наглашава да је то први случај након 1999. године у Приштини да Србин буде жртва напада од стране другог Србина.

“На позив повређеног Костића, на лице места убрзо је стигла полиција која је Петровића привела, а од Костића су захтевали да им дâ изјаву о целом догађају”.

Српска листа тврди да је приликом привођења Слободана Петровића, високи функционер СЛС-а Бобан Станковић у присуству полиције на рачун Костића изрекао више озбиљних претњи.

Како се оцењује у саопштењу Српске листе, срамни напад на Милана Костића показује “осионост Слободана Петровића и његових пајташа, који су након уласка у Владу Рамуша Харадинаја и добијеног места министра умислили да могу физички да нападају и вређају своје сународнике само зато што су њихови политички противници”.

Српска листа захтева да полиција и тужилаштво предузму све неопходне радње како би се Слободан Петровић и Бобан Станковић процесуирали и казнили.

Поводом инцидента су реаговали косовски премијер Рамуш Харадинај, председник Хашим Тачи и председник парламента Кадри Весељи, који су стали иза Слободана Петровића.

“У име косовске владе снажно осуђујем вербални и физички напад на посланика Слободана Петровића. Неприхватљив је сваки напад који нарушава слободно мишљење и политичка уверења било кога. Позивам истражне органе да разјасне околности и да нападачи добију заслужену казну”, написао је Харадинај на свом на Фејсбук налогу.

Косовски председник Хашим Тачи рекао да је напад на Петровића напад и на слободу говора и изабраног представника народа и затражио од надлежних институција да предузму све мере како би се починиоци привели правди, пренео је Телеграфи.

Путем Фејсбука огласио се и председник косовске скупштине Кадри Весељи који је осудио напад и такође затражио реакцију надлежних.

У међувремену, косовска полиција је потврдила да је обавештена да је дошло до спора између тројице људи у Улици Фазли Грајчевци у Приштини. Наводи се да је у полицијску станицу спровела две особе за које се сумња да су умешане у тај случај. Додаје се да је полиција предузела све потребне истражне радње како би разјаснила све околности догађаја. Тренутно, у координацији са тужиоцем, предузимају се почетне истражне радње.

„Српска стварност“ / РТК, Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here