Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Министарка заштите животне средине у Влади Републике Србије Ирена Вујовић поздравила је данашње потписивање Декларације о Зеленој агенди за Западни Балкан, коју је на онлајн самиту у Софији у оквиру Берлинског процеса, у име Србије, потписала премијерка Ана Брнабић.

Вујовић је истакла да Зелена агенда представља једно од приоритетних питања, којима је Србија посвећена, напоменувши да тај документ има примат у Европској унији.

Њеним усвајањем показујемо снажну вољу и решеност да се ухватимо у коштац са свим изазовима који су стављени пред нас, а тичу се заштите животне средине и еколошке одрживости нашег развоја, објаснила је министарка.

Она је нагласила да је пред Србијом огроман посао који изискује велика улагања у циљу спровођења активности у пет кључних области дефинисаних Зеленом агендом за Западни Балкан.

Свесни смо да постоје проблеми који не могу да се реше преко ноћи, али смо одлучни да интензивирамо наше активности у циљу достизања стандарда ЕУ, како бисмо осигурали бољу будућност и бољи квалитет живота грађана и грађанки Србије, али и целокупног региона Западног Балкана кроз сарадњу са земљама из окружења, поручила је она.

Према њеним речима, у том подухвату значајни савезници су грађани, али и партнери из ЕУ, које је замолила за помоћ и подршку у имплементацији Зелене агенде.

Пред собом имамо нове вредности и циљеве, како бисмо учинили Србију еколошки бољом и здравијом уз одржив економски развој, закључила је Вујовић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here