Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Број оболелих и преминулих у Италији, која је највеће жариште Ковида19, показује језиво лице црног биланса смртоносне пошасти, какво Италија не памти, а ни многи други, каже Апатинка Милица М., Српкиња, која живи и ради у познатој компанији у Торину. Истиче да је у овом граду “црна епидемија” зауставила све, за само неколико дана.

“Нико не прича о животу, свуда је само смрт и сви смо у изолацији. Људи су уплашени, улице су сабласно пусте.. сви смо потрешени катастрофалном ситуацијом не само код нас у Торину, већ нарочито у Бергаму, који нам је релативно близу. До пре неколико дана сам радила од куће, али сада је и то стало. Морамо бити у потпуној излолацији, јер је то најбоље за све нас. Имам породицу у Апатину, рођаке… није ми лако, јер сам овде сама… Али, ипак сам одлучила да не долазим у Србију…Нисам од оних који су пожурили да се врате, јер сам сматрала да је најбоље да останем овде у изолацији, како због себе, тако и због мојих старих родитеља, браће, сестара и остале родбине”, каже Милица М. за РТВ и додаје да су све мере предузете у Торину како би се спречило даље ширење епидемије која све више узима маха.

Како Милица прича, Влада Италије је оспособила веб сајт на којем се региструју грађани са адресом пребивалишта, након чега им се издаје обавезујуће упутство у коју најближу продавницу могу да оду по намирнице и апотеку. Торино је затворен након Милана, који је био прва изолована регија у Италији.

“Кретање у Торину је строго ограничено на део у којем живите. Такође, према адреси имамо и пропусницу за кретање. Продавнице су добро снабдевене храном, а у њих улази ограничен број људи, углавном се чека у редовима и на растојању од око два метра. Сваки пут, када излазим на улицу и идем у набавку, хвата ме страх зато што је смртност код нас све већа из дана у дан и ситуација се драматично погоршава. Пратим ситуацију у Србији. Код нас су грађани похитали да покупују све, а није било потребе за тим, има довољно животних намирница, али људи су се успаничили… Треба веровати својој држави, а ја како верујем у Италију, тако верујем у Србију, моју домовину. Треба поштовати све што се налаже у ванредној ситуацији, јер се такве мере доносе само зарад тога да се сачувају људски животи”- закључује Милица.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here