Mesto za reklamu
  1. 11. 2018.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић истакао је данас у разговору са председницом Одбора за спољне и европске послове Посланичког дома Италије Мартом Гранде да две земље интензивно сарађују на нивоу стратешког партнерства.

Дачић је изразио захвалност Италији на подршци европском путу Србије, при чему је навео податак да је Италија прво тржиште у Европској унији на које Србија извози, а друго са коjeг увози. Он је нагласио да инвестиције италијанских компанија у Србији дају велики подстицај укупном привредном развоју, као и билатералним односима двеју земаља.

Гранде је, изразивши захвалност на топлој добродошлици, истакла да је имала низ садржајних састанака приликом ове посете Београду, а нарочито је издвојила састанак са председником Србије Александром Вучићем. Она је напоменула да је сарадња између два парламента веома интензивна, и додала да је за Италију изузетно важна стабилност у региону Западног Балкана и да цени напоре Србије усмерене на то да се сва питања која оптерећују односе у региону решавају кроз дијалог.

Према њеним речима, чињеница да је, након формирања нове владе у Италији, Београд изабран за прву посету поменутог одбора иностранству, говори о значају који Италија даје односима и политичком дијалогу са Србијом.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here