Mesto za reklamu
  1. 0 04. 2020.

Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин обишао је данас Војномедицински центар Карабурма, који је уређен по свим потребним стандардима за лечење средње и најтеже оболелих пацијената од Covid-19.

Вулин је рекао да је у тој војномедицинској установи обезбеђено потпуно снабдевање кисеоником са 106 прикључака и капацитет од 100 лежајева.

Можемо одмах да ставимо у функцију 60 респиратора. За сада из средстава и капацитета Војномедицинске академије овде смо обезбедили 12 респиратора и оног момента када надлежни органи одлуче да је потребно да се ова болница стави у функцију борбе са коронавирусом, ми то можемо и да испунимо, поручио је министар.

Према његовим речима, поменута болница је стављена у функцију у сарадњи са запосленима у Војнограђевинској установи, али и фирмама „Месер“ и „Дрегер“.

Државни секретар Министарства здравља Берислав Векић указао је на изузетно добру сарадњу војног и цивилног здравства, при чему је оценио да су у овој војној установи обезбеђени комплетни услови за збрињавање најтежих пацијената.

Командант ВМЦ Карабурма потпуковник др Иво Удовичић рекао је да је та болница у завршној фази за пријем првих пацијената заражених коронавирусом.

Надам се да ћемо уз помоћ логистике војног санитета и Републичког фонда за здравствено осигурање до викенда бити спремни за пријем првих пацијената, навео је Удовичић и напоменуо да је сваки кревет опремљен кисеоником и медицинским ваздухом, што значи да потенцијално сваки кревет може бити и „респираторни кревет“ за интубиране пацијенте.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here