Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

На путничким терминалима саобраћај је појачан и током дана се очекују дужа задржавања. На Хоргошу и Келебији чека се три сата на излазак из земље.  

Ка Мађарској најдужа чекања су рано јутрос била на Хоргошу и Келебији, по три сата, због чега се саветује коришћење алтернативних прелаза.

Хоргош 2 ће данас до 19 часова бити отворен само за излазак путничких возила из наше земље, управо ради растерећења најоптерећенијих прелаза са Мађарском.

На прелазима Батровци, Градина, Гостун, Котроман и Прешево, сада су чекања до сат времена, али ће се током дана сигурно повећавати, с тим што увек треба додати и време задржавања на прелазима код наших суседа, која су у пракси слична или дужа од времена које путници проводе на нашим прелазима.

Средина августа је иначе време када су гужве на путевима велике. Данас се у Гучи завршава Сабор трубача, манифестација за коју се посебно спремају музичари, посетиоци, али и саобраћајна полиција.

Сада је викенд и транзит је појачан не само због Гуче већ и због туристичке сезоне – забележен је највећи број возила до сада на тим путевима. Чачак је такво подручје где највећи број грађана који транзитирају ка западној Србији неће избећи гужву.

На простору између Чачка и Овчар бање је пуна линија на целој деоници – биће појачан интензитет саобраћаја са обе стране.

Саобраћана полиција упућује апел возачима да се стриктно придржавају прописа, јер је контрола појачана и  да не покушавају да “украду” 100 или 200 метара непрописним претицањем, јер је претицање колоне возила преко пуне линије насилничка вожња.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here