1. 09. 2019.

Демократска странка одлучила је данас да неће учествовати на предстојећим изборима “под овим условима”, али ће наставити борбу за стварање услова за одржавање слободних и поштених избора.

На данашњем редовном заседању Главног одбора у Београду ДС је, како су саопштили, апсолутном већином гласова донела одлуку да неће учествовати на изборима, али ће наставити “активно и перманентно борбу за стварање услова за одржавање слободних и поштених избора, као и интензивну комуникацију са Европским парламентом и другим међународним организацијама и представницима у борби за демократске изборне услове”.

Седница је одржана иза затворених врата, па новинари нису могли да чују аргументе председника ДС-а Зорана Лутовца у прилог бојкоту, који је и до сада заговарао, али ни оне који су имали другачији став.

У саопштењу се наводи да је он рекао да актуелна власт “интензивном медијском кампањом, која се чврсто претвара у хајку, узурпацијом институција и суспензијом права, не оставља простор за другачији одговор од бојкота”.

“Биојкот као средство није сам себи циљ, већ делотворно средство притиска”, рекао је Лутовац.

У саопштењу се не наводи да ли је било говорника који су за излазак на изборе, а део демократа, према писању медија, није био за бојкот.

Међу најоштријим противницима бојкота је Радослав Милојичић Кена, који је данас говорио на седници Главног одбора.

Став да одлуку о бојкоту треба пажљиво размотрити у медијима су заступали Балша Божовић, Тамара Трипић и Горан Јешић, који су такође данас говорили.

Поред председника странке Зорана Лутовца, седници су присуствовала 194 члана ГО, међу којима су Драган Шутановац, Балша Божовић, Горица Мојовић, Горан Јешић, Слободан Милосављевић, Вида Огњеновић…

После седнице ГО ДС, у просторијама Општине Стари град, одржана је конститутивна седница Главног одбора Уједињене Демократске странке.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here