Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Протест против власти почео је вечерас у Београду на Платоу испред Филозофског факултета, нешто после 18 сати, а људи на челу протестне колоне носили су транспрарент “Бојкот 2020”.

Студент Правног факултета и организатор протеста у Кагујевцу Лазар Ашанин рекао је да су на протестима професори мали обични људи – узбуњивачи, који су симболи правде и истрајности.

“То светло ће јачати док не осветле овај тунел у који смо упали”, истакао је Ашанин.

Узбуњивач из Ниша Александар Тодоровски из Комуналне милиције Ниш рекао је да није могао да ћути и прави да се ништа не дешава и да је одлучио да стане на страну правде грађана Ниша чије податке злоупотребљавају, а доказе спаљују.

“Цео систем се ставио у заштиту система. Паралелно је почео притисак на мене и моје колеге”, истакао је Тодевски и додао да није лако бити узбуњивач.

Он је позвао и друге да изађу и укажу на злоупотребе у својим предузећима.

Неки од окупљених носе и транспаренте “Да се види Н1” и “Узбуњивачи не ћуте”.

Организатори су најавили да ће људима бити подељен материјал на којем ће моћи да се изјасне о томе кога желе за наредног говорника.

Након уводних обраћања, окупљени су кренули у протестну шетњу ка седишту Републичке изборне комисије, носећи велики транспарент са натписом “У бојкот 2020”.

Протест је другу суботу за редом организовао Грађански отпор, група у којој су активисти и чланови опозиционих странака које су прогласиле бојкот парламентарних избора.

Ово је иначе четврти протест од када се удружење “1 од 5 милиона” повукло из организације протеста услед одлуке да учествују у предстојећим парламентарним изборима у Србији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here