Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Србија је ушла у седму недељу епидемије, борба са коронавирусом наставља се и на Васкрс. Током највећег хришћанског празника на снази је најдужа забрана кретања од почетка ванредног стања, која је почела у петак и трајаће до уторка ујутру. Почела је и производња хлорокина који се користи у лечењу ковида 19.

Христос васкрсе!

Православни хришћани обележавају Васкрсење Исуса Христа, празник који симболизује победу живота над смрћу. Васкрс се ове године обележава другачије него раније, пошто је на снази забрана кретања до уторка у 5.00. У суботу је преминуло седморо пацијента и потврђена нова 304 случаја ковида 19.

Током предстојеће седмице доћи ће до олакшавања мера јер се показало да се вирус гаси у већем делу Србије, па ће и најстарији, који су до сада били у потпуном карантину, имати прилике да се прошетају.

У Руми је почела масовна производња маски, на Карабурми је завршена изградња нове болнице, док је Галеника произвела хлорокин, који ће од уторка бити у употреби.

У међувремену, широм наше земље наставља се борба са ковидом 19.

Авион “Ер Србије” одлетео је јутрос у Лондон одакле ће превести наше држављане. Авион из Лондона лети за Амстердам и враћа се у Београд око 16.00 часова.

Око 9.00 часова за Кину је полето и “Ербас” А320 који доноси медицинску опрему. Долазак тог авиона у Београд очекује се предвече, речено је Танјугу у “Ер Србији”.

Чланови државног Штаба за борбу против пандемије кажу да се крећемо ка ситуацији која ће бити контролисана у целој Србији и да смо на добром путу. Кажу побеђујемо вирус, али је опасно мислити да је све завршено, морамо имати високу пажњу ако се поново јави вирус поготово у специјалним установама. Ако то успемо, до краја недеље доћи ћемо у контролисано стање. Па можда крајем маја да имамо спорадичне случајеве, а томе треба да нам послужи и лепо време. Уздајмо се у себе и Бога.

Представници полиције указују да се закон и забране морају поштовати. Наравно увек има оних који сматрају да се то на њих не односи. Зато је од почетка примене мера за кршење забране кретања кажњено 4.650 особа. Један грађанин је чак четири пута за 15 дана кршио забрану, а неретко је током кршења био за воланом и то пијан.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here