Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Одлуком Кризног штаба у oпштини Тутин проглашена је ванредна ситуација због пораста броја оболелих од ковида 19, сазнаје РТС. У Тутину је тренутно 90 особа заражено коронавирусом.

Донете су и мере заштите које подразумевају да се забрањује окупљање у јавном простору више од пет особа, ограничава се радно време угоститељских објеката од 7 до 20 часова, уугоститељским објектима дистанца између столова мора бити минимум два метра, а за истим столом могу седети највише две особе са дистанцом од два метра.

Поред тога, у угоститељским објектима је обавезно ношење заштитних средстава како за раднике тако и за госте, а забрањује се коришћење наргиле.

Забрањује се и организовање свечаности (свадбе, сунети, рођендани и др), а наређује појачано чишћење јавних површина и одношење смећа, као и дезинфекцију простора око Дома здравља и Дома ментално ометених у развоју.

Препоручује се верским заједницама да организују тако да заштите здравље верника и верских службеника, а општинској управи, јавним предузећима и установама да организују свој рад са што мање радника, као и ношење заштитних маски, рукавица и вршење дезинфекције.

Контролу спровођења ових наредби вршиће Одељење за инспекцијске послове у сарадњи са припадницима МУП-а.

Такође, забрањује се рад предшколске установе “Хабиба Сточевић” од 26. јуна до 13. јула.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here