Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Министарство унутрашњих послова апелује на све грађане да провере датум истицања важности пасоша, како би могли благовремено да поднесу захтеве за издавање нове путне исправе.

Имајући у виду да је пре нешто више од десет година започето издавање нових биометријских пасоша, многим грађанима је истекла важност путних исправа, што је довело до стварања гужви на шалтерима, саопштио је МУП.

Због великог интересовања грађана у Београду и бројних заказаних термина путем портала е-Управа, Управа за управне послове Полицијске управе за Град Београд омогућила је свима који дођу на шалтере полицијских станица, а немају заказан термин, да истог дана предају захтев за издавање нових пасоша и ниједан грађанин није, нити ће бити враћен.

На тај начин повећава се могућност грађанима да предају хитне захтеве, имајући у виду да путем портала е-Управа нема слободних термина у неком краћем периоду, додаје МУП.

У свим полицијским станицама на територији Београда шалтери управних послова раде од понедељка до петка у периоду од 7.30 до 20 часова. Радно време суботом је од 7.30 до 15.30, док Управа за управе послове Полицијске управе за град Београд у Љермонтовљевој 12 тог дана ради до 20 часова.

У циљу смањења гужви пре више од месец дана у Београду је уведен нови распоред рада шалтера, а захтеве за издавање путних исправа грађани могу поднети и недељом, у периоду од 7.30 до 15.30 сати, у згради СИВ-a 3 у Улици омладинских бригада 1 у Новом Београду.

Такође, као и до сада, грађанима су недељом у истом радном времену на располагању шалтери Управе за управе послове Полицијске управе за град Београд у Љермонтовљевој 12, закључује се у саопштењу МУП-а.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here