Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Поред високих температура ових дана, и индекс UV зрачења готово у целој земљи је у категорији врло високог – за данас износи 8 од највиших 11. Због тога, све мере заштите су важне.

Иако Сунце има својих позитивних ефеката, има и много значајнијих, оних негативних управо због висине индекса UV зрачења који данас износи 8. У жељи за што бронзанијим теном, на новосадском купалишту “Штранд”, док се једни штите од високог зрачења бројним кремама – други баш и не верују у њихов фактор.

У естетском домену, претерана изложеност сунцу поред могућих опекотина, доводи до сувоће коже, проширених капилара, бројних израслина на кожи. Али много значајнија штетност проузрокована UV зрачењем је могућност појаве кожних тумора, истичу дерматолози.

У ситуацијама високог индекса UV зрачења неопходна је крема са заштитним фактором, лагана одећа, шешир и наочаре за сунце, а као највећа превенција је избегавање излагања коже на сунцу у периоду од 11 до 16 часова. За сутра је најављен индекс зрачења 7 што се сврстава у категорију високог ултраљубичастог зрачења.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here