Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију осудила је одлуку привремених институција у Приштини да забрани долазак званичника Србије уочи избора на Косову.

“Такозвано министарство спољних послова привремених институција самоуправе у Приштини донело је забрану коју ни по једном закону или договору из Брисела није власно да донесе, како би спречило представнике Владе Србије да пружају подршку српском народу који је, како показује и ова предизборна кампања, перманентно жртва политичког насиља, кршења људских права и недемократског поступања”, саопштила је Канцеларија.

Како се наводи, не може се актом ниједне привремене институције у Приштини “пружити легално покриће за малтретирање којем су протеклих дана били изложени представници Канцеларије за Косово и Метохију у настојању да буду са својим народом”.

“Понављамо да нема те забране и насиља, или новчане казне, којима Приштина може обесхрабрити Србе на Косову и Метохији и спречити их да гласају за Српску листу 6. октобра. У паничном страху од српског политичког јединства и несаломиве решености нашег народа да по сваку цену очува чврсте везе са својом државом Србијом, представници одлазеће привремене администрације у Приштини посежу за непромишљеним и екстремистичким потезима, какви су незамисливи у било којем демократском друштву”, каже се у саопштењу.

Канцеларија указује да је “забрињавајуће и индикативно ћутање представника међународне заједнице у Приштини, који немо посматрају ескалацију политичког насиља над српским народом”.

У саопштењу Канцеларија позива још једном српски народ на Косову и Метохији да “једнодушном подршком Српској листи стане у одбрану колективних права и подрже своју државу Србију у борби за достојанствен живот нашег народа у јужној покрајини”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here