Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Кинеска компанија изградила је зграду од 10 спратова за само 28 сати и 45 минута у граду Чангша, престоници провинције Хунан. Претходно су изградили ковид болницу са хиљаду кревета за само десет дана.

Компанија „Броуд груп“ наводи да се ради о најбржем грађењу сличне зграде до сада забележеном на свету, и додају да је отпорна на земљотресе и тајфуне.

Зграда је направљена од џиновских блокова који су претходно израђени у фабрици те компаније. Сваки блок има челичну конструкцију и у фабрици им је уграђена електрична и водоводна инсталација, као и зидови на којима су завршени унутрашњи радови.

Делови зграде, налик на контејнере за становање, донети су на место изградње, где су уклопљени и повезани у зграду са 10 спратова.

„Инсталација је веома једноставна: шрафови се притегну и споје се електричне и водоводне инсталације, те се на тај начин зграда заврши за само један да“, саопштено је из компаније.

Како додају, на овај начин могу да се граде и друге зграде, од луксузних резиденција, до небодера са 200 спратова.

Нова зграда је 10 пута лакша и 100 пута отпорнија на земљотресе и тајфуне од оних направљених на конвенционалан начин, тврде из кинеске компаније, додајући да су трошкови градње, али и потрошња енергије, неупоредиво нижи.

Кинези су, иначе познати, по брзој градњи, па је тако иста компанија 2015. године изградила зграду од 57 спратова за само 19 дана.

Кинези за 10 дана изградили нову болницу због вируса

У Вухану, жаришту вируса, изграђена је болница са 1.000 кревета за лечење пацијената заражених коронавирусом за само 10 дана.

Око 35 копача и десет булдожера стигли су на земљиште где је градња болнице почела у четвртак увече, а посао је завршен до наредног понедељка.

Вухан је изградњом болнице поновио  раније искуство из Пекинга, током борбе против вируса САРС 2003. године, када је у предграђу главног града Кине за недељу дана изграђена болница у којој је лечена једна седмина свих заражених пацијената.

„То је било чудо уписано у историју медицинске науке“.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here