Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Водећи амерички имунолог Ентони Фаучи предвиђа да би број преминулих од ковида могао да почне да се смањује ове зиме, након повећаног броја случајева у САД услед појаве делта соја – јављају нам наши лекари из САД.

У интервјуу америчкој водитељки Грети ван Сустерен, који ће бити објављен касније данас, шеф медицинског саветодавног тима Беле куће упитан је да ли ће бити још једног таласа заразе ове зиме, пренео је лист “Хил” каже.

“Срећом, тренутно, тачније претходне четири недеље, дошло је до пада у повећању оболелих и оних смештених у болнице. Међутим, број преминулих је остао висок, али крива као да почиње да се равна”, изјавио је Фаучи.

Он је додао да не верује да ће доћи до пада броја преминулих, али не као као што је био приметан пад  броја смештених на болничко лечење .

“Колико ће брзо пасти број преминулих зависиће од много околности, као што су хладније време и колико ће људи имати контаката у затвореним просторима”, рекао је Фаучи, пренео је “Њујорк пост”.

Фаучи је апеловао на Американце да обавезно носе маске на местима где је гужва, чак и ако су вакцинисани, па и када се налазе и на отвореном.

САД су недавно прешле границу од 700.000 преминулих од ковида.

“Српска стварност” / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here