Mesto za reklamu
  1. 29. 08. 2021.

Градоначелница Чикага Лори Лајтфут бранила је своју одлуку о обавеној вакцинацији за све запослене у градским службама. Чикаго је иначе град у којој живи једна од највећих српских заједница у САД.

“Ово није нешто пријатно, ово је горућа криза коју морамо да решавамо”, рекла је Лајтфут, а преноси Сербиан Тимес.

   Градоначелница Лајтфут је по први пут одговорила на питања о обавезној вакцинацији откако је објавила званично саопштење. Она је такође појачала реторику, додајући да ће то бити услов за радни однос, чиме је постало јасно да ће захтевати свих градских службеника да буду потпуно вакцинисани до 15. октобра или ће бити отпуштени.

Четири полицијска синдиката рекла су да нису задовољна одлуком о обавезној вакцинацији и да не планирају да одустану без борбе.

Лајтфут је истакла да ће јој захтевати поштовање одлуке, иако разуме забринутост одређених градских радника у вези са вакцином, пошто је то, како је објаснила, “кључно би се створило безбедно радно окружење за запослене и јавност са којом комуницирају”.

Упркос томе, градоначелница Лајтфут је признала да чак ни сви њени запослени нису вакцинисани.

“Морају бити вакцинисани, ту нема места. Не можете, морамо да предводимо примером”, рекла је Лајтфут и додала: “Морамо се побринути да наши људи буду вакцинисани”.

„Српска стварност“ / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here