Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Коронавирусом је до сада широм света заражено више од 173 милиона људи, а 3.727.657 је преминуло од последица инфекције. Од ковида 19 се опоравило 156 милиона заражених пацијената.

У Словенију је од данас могућ улазак и са негативним брзим антигенским тестом, а тамошња влада је најавила даља попуштања мера за идућу недељу.

Улазак у Словенију без карантина од краја прошле године био је могућ само уз негативан пи-си-ар тест, осим за изузетне случајеве, као што су медицински, образовни или брига за породицу и некретнину.

Kако је прописала Влада, улазак у Словенију од сада ће бити могућ и са негативним брзим тестом, с тим да од узимања узорка до доласка на границу није прошло више од 48 сати.

Бразилско здравствено тело Анвиса дало је зелено светло бразилским савезним државама да могу да почну да увозе руску вакцину Спутњик, али под одређеним условима.

Услови за коришћење вакцине, према директиви Анвисе, јесу да се користи на здравим пунолетним особама.

Бразил је досад поделио 47,6 милиона доза вакцине, а обе дозе је примило 22,7 милиона Бразилаца, или 10,8 одсто становништва.

Нови пад броја новозаражених у Немачкој

Број потврђених случајева коронавируса у Немачкој повећао се за 2.294 случаја, саопштио је  Институт Роберт Кох. Преминуле су још 122 особе.

У Индији 120.000 новозаражених

Индија је пријавила 120.529 нових случајева коронавируса у последња 24 сата, док је број умрлих порастао за 3.380.

До сада је у тој земљи регистровано укупно 28,69 милиона случајева док је од последаица изаваних вирусом преминуло 344.082 особе, показују подаци савезног министарства здравља.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here