Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

И поред пада броја новозаражених у Србији лекари апелују на грађане да се и даље придржавају свих мера јер се на лечењу у болницама широм земље налази чак 7.809 пацијената оболелих од ковида-19.

У Србији је, према последњим подацима, битку са ковидом изгубило 38 пацијената. Потврђено је 2.965 нових случајева заразе, од 12.767 тестираних.

На болничком лечењу је 7.809 пацијента, од којих су 254 на респиратору.

Највећи број нових случајева регистрован је у Београду њих 690 ипак а троцифрен број бележе и Ниш и Нови Сад.

Настављена је и имунизација широм Србије, а у понедељак је стигло још 106.470 доза “Фајзерове” вакцине против ковида.

Две особе преминуле у Чачку, хоспитализована 154 пацијента

На свим одељењима у оквиру Опште болнице Чачак, која су претворена у ковид одељења, хоспитализована су 154 пацијента. У респираторном центру смештено је 19 пацијената, три су на респиратору.

У протекла 24 часа примљено је 11, а отпуштено 6 пацијената. Преминуле су две особе из Чачка.

Од 233 узорка из Чачка позитивних је 59, из Горњег Милановца од 57 узорака позитивних је 16, из Лучана од 25 узорака позитивних је 12 и из Ивањице од 50 узорака позитивних је 13. Укупно 100 позитивних од 365 узорака у Моравичком округу.

У понедељак, 12.04. вакцинисано је 65, а ревакцинисано је 98 лица.

За последња 24 часа у пријемно-тријажној амбуланти Опште болнице Чачак, са симптомима и знацима ковид инфекције било jе 178 прегледа, од чега 82 прва прегледа.

Осамнаест пацијената на респиратору у Суботици

У Суботици је 1.500 активних случајева коронавируса, али у болници су још увек 143 пацијента, од чега је 18 на респиратору. То је рекордан број људи који су на механичкој вентилацији.

У Пчињском округу 89 позитивних од 411 тестираних

Према најновијем извештају Завода за јавно здравље у Врању, претходног дана тестирано је 411 узорака из Пчињског округа, а на коронавирус позитивно је 89.

Од тог броја 44 је из Врања, пет из Трговишта, седам из Сурдулице, осам из Владичиног Хана, 18 из Бујановца, три из Прешева и четири из Босилеграда.

У ковид амбуланти у Врању током јучерашњег дана обављено је 280 прегледа, од којих су 82 прва прегледа. Узоркована је крв код 136 пацијената и сачињено 106 РТГ плућа. Урађено је 86 антигенских тестова, од којих су 33 позитивна на коронавирус.

Дијагностикована је бронхопнеумонија код 20 пацијената, саопштавају из градског штаба за ванредне ситуације.

У ковид болницама Здравственог центра Врање хоспитализовано је 138 пацијената. Од тог броја 131 је позитиван на коронавирус и исто толико има бронхопнеумонију.

На кисеонику је 88 пацијената. На болничко лечење примљено је седам пацијената, а отпуштен 21. Тренутно је у ковид болницама у Врању 56 слободних постеља.

Незнатно смањен број пацијената у болници у Батајници, али има много младих у тешком стању

Благи пад броја оболелих осети се и у ковд болници у Батајници. Директорка болнице Татјана Аџић Вукичевић је рекла за РТС да је тренутно на лечењу у тој установи 825 болесника (30. марта било их је 915).

Она је навела да је у претходном периоду било од 80 до 90 пријема у болницу дневно, а сада је тај број упола мањи.

Више од 16.500 радника се пријавило за вакцинацију у 500 компанија

Бојан Станић, помоћник директора ПКС, рекао је за РТС да се у оквиру 500 компанија за вакцинацију пријавило више од 16.500 запослених.

Рекао је да и странци који су резиденти Србије и који раде у компанијама у Србији имају право да се вакцинишу.

Истакао је да постоји могућност да се за компаније које имају већи број запослених организује мобилна вакцинација.

Станић је рекао да привреда функционише, осим одређених делатности.

Појачана контрола мера у Подунавском округу

Инспекцијске службе Подунавског управног округа, сваке недеље обаве више од 400 ванредних инспекцијских надзора.

У наредном периоду, због попуштања одређених мера, службе ће интезивније обилазити тржне центре, летње баште кафића као и велике трговинске ланце.

Докторка Јасна Аврамовић, начелница Подунавског управног округа каже да ће инспектри у наредном периоду контролисати рад башти, трговинских центара, нарочито ће се контролисати поштовање дистанци, као и ношење маски у објектима и посетилаца и радника.

Посебно ће се водити рачуна о радном времену и броју посетилаца.

Протекле ноћи нису забележена већа кршења мера у Београду

Помоћник начелника београдске Комуналне милиције Ранко Шекуларац рекао је за Јутарњи дневник да ако узмемо претходни период где је било доста кршења мера, протекла ноћ је била мирна.

“Поред великог броја контрола које смо спровели током дана, нисмо затекли ниједно непоштовање мера, било је само једно прекорачење радног времена, али то је на број контолисаних субјеката, занемарљиво”, навео је Шекуларац.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here