Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Редови испред ковид амбуланти широм Србије се не смањују, већ десет дана региструје се петоцифрени број заражених. Тренутно је доминантан омикрон, али и даље циркулише делта сој. Лекари истичу да се врх овог таласа очекује до почетка фебруара.

Према последњим подацима, у Србији су регистрована 16.403 случаја заразе коронавирусом, од 34.817 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је још 30 особа.

На болничком лечењу налази се 2.729 пацијената, од којих је 113 на респираторима, наводи се на сајту covid19.rs.

Од почетка пандемије у Србији је регистровано укупно 1.518.024 случаја инфекције коронавирусом, од тестираних 7.811.784 узорка. Од последица ковида 19 преминуло је 13.211 пацијената, а проценат смртности износи 0,87 одсто.

Редови испред ковид амбуланти широм Србије се не смањују, већ десет дана региструје се петоцифрени број заражених. Доминира омикрон, али да и даље циркулише делта сој. Лекари истичу да се врх овог таласа очекује до почетка фебруара.

Проф. др Радмило Јанковић, заменик директора КЦ Ниш рекао је за РТС да се последњих дана бележи повећање броја хоспитализованих, али да је ситуација под контролом.

Додао је да за разлику од драматичних сцена које се могу видети у ковид амбулантама на срећу се тај притисак не прелива на болнице.

“Моја предвиђања су да је успостављен еволуциони пут између вируса и домаћина где су задовољни и једни и други и да ће ковид 19 прећи у форму лакше болести, али морамо сачекати”, навео је Јанковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here