Mesto za reklamu

01.12.2021.

Од почетка епидемије у Србији је потврђено 1.254.845 случајева коронавируса, а од последица заразе преминула је 11.691 особа. Тренутно је на болничком лечењу око 4.000 пацијената, а на респираторима 199 најтежих пацијената.

Према последњем пресеку, коронавирус потврђен код још 2.272 особе, од тестираних 16.858 узорака. Од последица заразе преминуле су још 54 особе.

Кризни штаб заседаће данас од 15 часова када би требало да буде донета и одлука о зимском распусту.

Све више држава региструје нови сој коронавируса – омикрон.

Вирусолог и микробиолог Миланко Шеклер рекао је за РТС да у овом тренутку треба слушати шта о омикрону говоре лекари из Јужноафричке Републике, који су га и открили.

Од почетка вакцинације против коронавируса, у 33 земље широм Европе спасено је око 470.000 живота особа старијих од 60 година, процена је наведена у најновијој студији Регионалне канцеларије Светске здравствене организације за Европу и Европског центра за превенцију и контролу болести.

Др Горан Стаменковић: Пооштрена контрола на аеродромима због омикрон соја

Путници који долазе из афричких држава које су на списку ризичних земаља упућују се на лечење уколико су позитивни, а уколико су негативни одлазе у изолацију под надзором, рекао је за РТС помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић.

Истакао је да досад није било путника који су због омикрон соја коронавируса под таквом врстом надзора.

У новопазарској Општој болници преминуо један пацијент

Новопазарска Општа болница бележи по три пријема и отпуста. Преминуо је један пацијент из Рашке, на респиратору је пет пацијената, а укупно је хоспитализовано њих 28.

Отворен пункт за вакцинацију у робној кући “Икеа”

У Београду је данас отворен пункт за вакцинацију против коронавируса у робној кући “Икеа”.

Грађанима су на том пункту на располагању Синофарм и Фајзер вакцине, радно време пункта данас је до 17 сати, а већ од сутра и сваког наредног дана од 12 до 20 часова.

Отварању пункта у робној кући “Икеа” присуствовали су заменик градоначелника Горан Весић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Они су најавили да ће до краја године бити отворена још два вакцинална пункта – у тржном центру “Стадион” и “Бео” шопинг центру.

Између осталог, још једном су апеловали на суграђане да се вакцинишу и на тај начин заштите своје и здравље других људи.

Осим на пункту у робној кући “Икеа”, грађани се могу вакцинисати у тржним центрима “Рајићева”, “Ушће” и “Галерија” у оквиру Београда на води, као и у хали 7 Београдског сајма.

Такође, на располагању су им и пунктови у свим домовима здравља на територији Београда.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here